Arabiska för upplösa

dhawwaba
ﺫَﻭَّﺏَ
upplösa – dåtid han
yudhawwibu
ﻳُﺬَﻭِّﺏُ
upplösa – nutid han

Det arabiska verbet för att upplösa skrivs ﺫَﻭَّﺏَ och uttalas dhawwaba i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺬَﻭِّﺏُ och uttalas yudhawwibu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet upplösa består av de arabiska bokstäverna dhal som skrivs och uttalas dh, waw som skrivs och uttalas w och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med upplösa

Alla bokstäver i upplösa

ﺫَﻭَّﺏَ
 
 
ـﺬ
ـﻮ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
dhal
dh
waw
w
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för upplösa består av: Bokstaven dhal som skrivs ﺫ och uttalas dh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺫَﻭَّﺏَ och uttalas dhawwaba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av upplösa

dåtid
nutid
han
dhawwaba
ﺫَﻭَّﺏَ
han - dåtid
yudhawwibu
ﻳُﺬَﻭِّﺏُ
han - nutid
hon
dhawwabat
ﺫَﻭَّﺑَﺖ
hon - dåtid
tudhawwibu
ﺗُﺬَﻭِّﺏُ
hon - nutid
jag
dhawwabtu
ﺫَﻭَّﺑﺖُ
jag - dåtid
'udhawwibu
ﺃُﺫَﻭِّﺏُ
jag - nutid