Arabiska för uppfinna

ikhtara3a
ﺍِﺧﺘَﺮَﻉَ
uppfinna – dåtid han
yakhtari3u
ﻳَﺨﺘَﺮِﻉُ
uppfinna – nutid han

Det arabiska verbet för att uppfinna skrivs ﺍِﺧﺘَﺮَﻉَ och uttalas ikhtara3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﺘَﺮِﻉُ och uttalas yakhtari3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet uppfinna består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med uppfinna

Alla bokstäver i uppfinna

ﺍِﺧﺘَﺮَﻉَ
ﺧـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ـﺎ
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
alef
kha
kh
ta
t
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för uppfinna består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﺧﺘَﺮَﻉَ och uttalas ikhtara3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av uppfinna

dåtid
nutid
han
ikhtara3a
ﺍِﺧﺘَﺮَﻉَ
han - dåtid
yakhtari3u
ﻳَﺨﺘَﺮِﻉُ
han - nutid
hon
ikhtara3at
ﺍِﺧﺘَﺮَﻋَﺖ
hon - dåtid
takhtari3u
ﺗَﺨﺘَﺮِﻉُ
hon - nutid
jag
ikhtara3tu
ﺍِﺧﺘَﺮَﻋﺖُ
jag - dåtid
'akhtari3u
ﺃَﺧﺘَﺮِﻉُ
jag - nutid