Arabiska för koka

fawwara
ﻓَﻮَّﺭَ
koka – dåtid han
yufawwiru
ﻳُﻔَﻮِّﺭُ
koka – nutid han

Det arabiska verbet för att koka skrivs ﻓَﻮَّﺭَ och uttalas fawwara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻔَﻮِّﺭُ och uttalas yufawwiru. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet koka består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, waw som skrivs och uttalas w och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med koka

Alla bokstäver i koka

ﻓَﻮَّﺭَ
ﻓـ
ـﻮ
 
ﻓـ
ـﻮ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﻮ
ـﺮ
 
fa
f
waw
w
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för koka består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﻮَّﺭَ och uttalas fawwara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för koka

fa33ala blir fawwara

Vi har sett att det arabiska ordet för koka skrivs ﻓَﻮَّﺭَ och uttalas fawwara. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är f, w och r, blir ordet fawwara.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som koka

Böjningsformer av koka

dåtid
nutid
han
fawwara
ﻓَﻮَّﺭَ
han - dåtid
yufawwiru
ﻳُﻔَﻮِّﺭُ
han - nutid
hon
fawwarat
ﻓَﻮَّﺭَﺕ
hon - dåtid
tufawwiru
ﺗُﻔَﻮِّﺭُ
hon - nutid
jag
fawwartu
ﻓَﻮَّﺭﺕُ
jag - dåtid
'ufawwiru
ﺃُﻓَﻮِّﺭُ
jag - nutid