Arabiska för kuva

khaDDa3a
ﺧَﻀَّﻊَ
kuva – dåtid han
yukhaDDi3u
ﻳُﺨَﻀِّﻊُ
kuva – nutid han

Det arabiska verbet för att kuva skrivs ﺧَﻀَّﻊَ och uttalas khaDDa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﻀِّﻊُ och uttalas yukhaDDi3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet kuva består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, Dad som skrivs och uttalas D och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med kuva

Alla bokstäver i kuva

ﺧَﻀَّﻊَ
ﺧـ
ـﻀـ
ـﻊ
 
ﺧـ
ـﻀـ
ـﻊ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
kha
kh
Dad
D
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för kuva består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ـﻀـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻀَّﻊَ och uttalas khaDDa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av kuva

dåtid
nutid
han
khaDDa3a
ﺧَﻀَّﻊَ
han - dåtid
yukhaDDi3u
ﻳُﺨَﻀِّﻊُ
han - nutid
hon
khaDDa3at
ﺧَﻀَّﻌَﺖ
hon - dåtid
tukhaDDi3u
ﺗُﺨَﻀِّﻊُ
hon - nutid
jag
khaDDa3tu
ﺧَﻀَّﻌﺖُ
jag - dåtid
'ukhaDDi3u
ﺃُﺧَﻀِّﻊُ
jag - nutid