Arabiska för granska

daqqaqa
ﺩَﻗَّﻖَ
granska – dåtid han
yudaqqiqu
ﻳُﺪَﻗِّﻖُ
granska – nutid han

Det arabiska verbet för att granska skrivs ﺩَﻗَّﻖَ och uttalas daqqaqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺪَﻗِّﻖُ och uttalas yudaqqiqu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet granska består av de arabiska bokstäverna dal som skrivs och uttalas d, qaf som skrivs och uttalas q och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med granska

Alla bokstäver i granska

ﺩَﻗَّﻖَ
ﻗـ
ـﻖ
 
ﻗـ
ـﻖ
 
ـﺪ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
dal
d
qaf
q
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för granska består av: Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ﻗـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻖ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺩَﻗَّﻖَ och uttalas daqqaqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av granska

dåtid
nutid
han
daqqaqa
ﺩَﻗَّﻖَ
han - dåtid
yudaqqiqu
ﻳُﺪَﻗِّﻖُ
han - nutid
hon
daqqaqat
ﺩَﻗَّﻘَﺖ
hon - dåtid
tudaqqiqu
ﺗُﺪَﻗِّﻖُ
hon - nutid
jag
daqqaqtu
ﺩَﻗَّﻘﺖُ
jag - dåtid
'udaqqiqu
ﺃُﺩَﻗِّﻖُ
jag - nutid