Arabiska för installera

naSSaba
ﻧَﺼَّﺐَ
installera – dåtid han
yunaSSibu
ﻳُﻨَﺼِّﺐُ
installera – nutid han

Det arabiska verbet för att installera skrivs ﻧَﺼَّﺐَ och uttalas naSSaba i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻨَﺼِّﺐُ och uttalas yunaSSibu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet installera består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, Sad som skrivs och uttalas S och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med installera

Alla bokstäver i installera

ﻧَﺼَّﺐَ
ﻧـ
ـﺼـ
ـﺐ
 
ﻧـ
ـﺼـ
ـﺐ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
nun
n
Sad
S
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för installera består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ـﺼـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺐ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻧَﺼَّﺐَ och uttalas naSSaba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för installera

fa33ala blir naSSaba

Vi har sett att det arabiska ordet för installera skrivs ﻧَﺼَّﺐَ och uttalas naSSaba. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är n, S och b, blir ordet naSSaba.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som installera

Böjningsformer av installera

dåtid
nutid
han
naSSaba
ﻧَﺼَّﺐَ
han - dåtid
yunaSSibu
ﻳُﻨَﺼِّﺐُ
han - nutid
hon
naSSabat
ﻧَﺼَّﺒَﺖ
hon - dåtid
tunaSSibu
ﺗُﻨَﺼِّﺐُ
hon - nutid
jag
naSSabtu
ﻧَﺼَّﺒﺖُ
jag - dåtid
'unaSSibu
ﺃُﻧَﺼِّﺐُ
jag - nutid