Arabiska för viska

naajaa
ﻧَﺎﺟَﻰ
viska – dåtid han
yunaajii
ﻳُﻨَﺎﺟِﻲ
viska – nutid han

Det arabiska verbet för att viska skrivs ﻧَﺎﺟَﻰ och uttalas naajaa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻨَﺎﺟِﻲ och uttalas yunaajii. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet viska består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, jim som skrivs och uttalas j och waw som skrivs och uttalas w. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med viska

Alla bokstäver i viska

ﻧَﺎﺟَﻰ
ﻧـ
ـﺎ
ﺟـ
ـﻰ
 
ﻧـ
ـﺎ
ﺟـ
ـﻰ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ـﺎ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ـﻰ
 
nun
n
alef
jim
j
a
 
 
Det arabiska ordet för viska består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven som skrivs ﻯ (här som ـﻰ ) och uttalas a. Ordet skrivs därför ﻧَﺎﺟَﻰ och uttalas naajaa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av viska

dåtid
nutid
han
naajaa
ﻧَﺎﺟَﻰ
han - dåtid
yunaajii
ﻳُﻨَﺎﺟِﻲ
han - nutid
hon
naajawat
ﻧَﺎﺟَﻮَﺕ
hon - dåtid
tunaajiwu
ﺗُﻨَﺎﺟِﻮُ
hon - nutid
jag
naajawtu
ﻧَﺎﺟَﻮﺕُ
jag - dåtid
'unaajiwu
ﺃُﻧَﺎﺟِﻮُ
jag - nutid