Arabiska för tygla

zammama
ﺯَﻣَّﻢَ
tygla – dåtid han
yuzammimu
ﻳُﺰَﻣِّﻢُ
tygla – nutid han

Det arabiska verbet för att tygla skrivs ﺯَﻣَّﻢَ och uttalas zammama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺰَﻣِّﻢُ och uttalas yuzammimu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet tygla består av de arabiska bokstäverna zayn som skrivs och uttalas z, mim som skrivs och uttalas m och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med tygla

Alla bokstäver i tygla

ﺯَﻣَّﻢَ
ﻣـ
ـﻢ
 
ﻣـ
ـﻢ
 
ـﺰ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
zayn
z
mim
m
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för tygla består av: Bokstaven zayn som skrivs ﺯ och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ﻣـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻢ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺯَﻣَّﻢَ och uttalas zammama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av tygla

dåtid
nutid
han
zammama
ﺯَﻣَّﻢَ
han - dåtid
yuzammimu
ﻳُﺰَﻣِّﻢُ
han - nutid
hon
zammamat
ﺯَﻣَّﻤَﺖ
hon - dåtid
tuzammimu
ﺗُﺰَﻣِّﻢُ
hon - nutid
jag
zammamtu
ﺯَﻣَّﻤﺖُ
jag - dåtid
'uzammimu
ﺃُﺯَﻣِّﻢُ
jag - nutid