Arabiska för genomtränga

tawaghghala
ﺗَﻮَﻏَّﻞَ
genomtränga – dåtid han
yatawaghghalu
ﻳَﺘَﻮَﻏَّﻞُ
genomtränga – nutid han

Det arabiska verbet för att genomtränga skrivs ﺗَﻮَﻏَّﻞَ och uttalas tawaghghala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺘَﻮَﻏَّﻞُ och uttalas yatawaghghalu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet genomtränga

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet genomtränga består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, ghayn som skrivs och uttalas gh och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med genomtränga

Alla bokstäver i genomtränga

ﺗَﻮَﻏَّﻞَ
ﺗـ
ـﻮ
ﻏـ
ـﻞ
 
ﺗـ
ـﻮ
ﻏـ
ـﻞ
 
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﻮ
ﻏـ
ـﻐـ
ـﻎ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
ta
t
waw
w
ghayn
gh
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för genomtränga består av: Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ﺗـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ghayn som skrivs ﻍ (här som ﻏـ ) och uttalas gh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻞ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺗَﻮَﻏَّﻞَ och uttalas tawaghghala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av genomtränga

dåtid
nutid
han
tawaghghala
ﺗَﻮَﻏَّﻞَ
han - dåtid
yatawaghghalu
ﻳَﺘَﻮَﻏَّﻞُ
han - nutid
hon
tawaghghalat
ﺗَﻮَﻏَّﻠَﺖ
hon - dåtid
tatawaghghalu
ﺗَﺘَﻮَﻏَّﻞُ
hon - nutid
jag
tawaghghaltu
ﺗَﻮَﻏَّﻠﺖُ
jag - dåtid
'atawaghghalu
ﺃَﺗَﻮَﻏَّﻞُ
jag - nutid