Arabiska för vara grön

khaDira
ﺧَﻀِﺮَ
vara grön – dåtid han
yakhDaru
ﻳَﺨﻀَﺮُ
vara grön – nutid han

Det arabiska verbet för att vara grön skrivs ﺧَﻀِﺮَ och uttalas khaDira i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﻀَﺮُ och uttalas yakhDaru. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vara grön består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, Dad som skrivs och uttalas D och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vara grön

Alla bokstäver i vara grön

ﺧَﻀِﺮَ
ﺧـ
ـﻀـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﻀـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ـﺮ
 
kha
kh
Dad
D
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för vara grön består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ـﻀـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻀِﺮَ och uttalas khaDira.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av vara grön

dåtid
nutid
han
khaDira
ﺧَﻀِﺮَ
han - dåtid
yakhDaru
ﻳَﺨﻀَﺮُ
han - nutid
hon
khaDirat
ﺧَﻀِﺮَﺕ
hon - dåtid
takhDaru
ﺗَﺨﻀَﺮُ
hon - nutid
jag
khaDirtu
ﺧَﻀِﺮﺕُ
jag - dåtid
'akhDaru
ﺃَﺧﻀَﺮُ
jag - nutid