Arabiska för strida

3aaraka
ﻋَﺎﺭَﻙَ
strida – dåtid han
yu3aariku
ﻳُﻌَﺎﺭِﻙُ
strida – nutid han

Det arabiska verbet för att strida skrivs ﻋَﺎﺭَﻙَ och uttalas 3aaraka i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻌَﺎﺭِﻙُ och uttalas yu3aariku. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet strida består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, ra som skrivs och uttalas r och kaf som skrivs och uttalas k. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med strida

Alla bokstäver i strida

ﻋَﺎﺭَﻙَ
ﻋـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺎ
ـﺮ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
 
ayn
3
alef
ra
r
kaf
k
 
 
Det arabiska ordet för strida består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻋَﺎﺭَﻙَ och uttalas 3aaraka.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för strida

faa3ala blir 3aaraka

Vi har sett att det arabiska ordet för strida skrivs ﻋَﺎﺭَﻙَ och uttalas 3aaraka. Ordet följer mönstret verb form 3. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ala och ordets rotbokstäver är 3, r och k, blir ordet 3aaraka.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som strida

Böjningsformer av strida

dåtid
nutid
han
3aaraka
ﻋَﺎﺭَﻙَ
han - dåtid
yu3aariku
ﻳُﻌَﺎﺭِﻙُ
han - nutid
hon
3aarakat
ﻋَﺎﺭَﻛَﺖ
hon - dåtid
tu3aariku
ﺗُﻌَﺎﺭِﻙُ
hon - nutid
jag
3aaraktu
ﻋَﺎﺭَﻛﺖُ
jag - dåtid
'u3aariku
ﺃُﻋَﺎﺭِﻙُ
jag - nutid