Arabiska för klaga

ishtakaa
ﺍِﺷﺘَﻜَﻰ
klaga – dåtid han
yashtakii
ﻳَﺸﺘَﻜِﻲ
klaga – nutid han

Det arabiska verbet för att klaga skrivs ﺍِﺷﺘَﻜَﻰ och uttalas ishtakaa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺸﺘَﻜِﻲ och uttalas yashtakii. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet klaga består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, kaf som skrivs och uttalas k och waw som skrivs och uttalas w. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med klaga

Alla bokstäver i klaga

ﺍِﺷﺘَﻜَﻰ
ﺷـ
ـﺘـ
ـﻜـ
ـﻰ
 
ﺷـ
ـﺘـ
ـﻜـ
ـﻰ
 
ـﺎ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﻰ
 
alef
shin
sh
ta
t
kaf
k
a
 
 
Det arabiska ordet för klaga består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ـﻜـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven som skrivs ﻯ (här som ـﻰ ) och uttalas a. Ordet skrivs därför ﺍِﺷﺘَﻜَﻰ och uttalas ishtakaa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av klaga

dåtid
nutid
han
ishtakaa
ﺍِﺷﺘَﻜَﻰ
han - dåtid
yashtakii
ﻳَﺸﺘَﻜِﻲ
han - nutid
hon
ishtakat
ﺍِﺷﺘَﻜَﺖ
hon - dåtid
tashtakii
ﺗَﺸﺘَﻜِﻲ
hon - nutid
jag
ishtakaytu
ﺍِﺷﺘَﻜَﻴﺖُ
jag - dåtid
'ashtakii
ﺃَﺷﺘَﻜِﻲ
jag - nutid