Arabiska för tända

sha33ala
ﺷَﻌَّﻞَ
tända – dåtid han
yusha33ilu
ﻳُﺸَﻌِّﻞُ
tända – nutid han

Det arabiska verbet för att tända skrivs ﺷَﻌَّﻞَ och uttalas sha33ala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺸَﻌِّﻞُ och uttalas yusha33ilu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet tända består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, ayn som skrivs och uttalas 3 och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med tända

Alla bokstäver i tända

ﺷَﻌَّﻞَ
ﺷـ
ـﻌـ
ـﻞ
 
ﺷـ
ـﻌـ
ـﻞ
 
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
shin
sh
ayn
3
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för tända består av: Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻞ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺷَﻌَّﻞَ och uttalas sha33ala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av tända

dåtid
nutid
han
sha33ala
ﺷَﻌَّﻞَ
han - dåtid
yusha33ilu
ﻳُﺸَﻌِّﻞُ
han - nutid
hon
sha33alat
ﺷَﻌَّﻠَﺖ
hon - dåtid
tusha33ilu
ﺗُﺸَﻌِّﻞُ
hon - nutid
jag
sha33altu
ﺷَﻌَّﻠﺖُ
jag - dåtid
'usha33ilu
ﺃُﺷَﻌِّﻞُ
jag - nutid