Arabiska för avslöja

kashafa
ﻛَﺸَﻒَ
avslöja – dåtid han
yakshifu
ﻳَﻜﺸِﻒُ
avslöja – nutid han

Det arabiska verbet för att avslöja skrivs ﻛَﺸَﻒَ och uttalas kashafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻜﺸِﻒُ och uttalas yakshifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet avslöja består av de arabiska bokstäverna kaf som skrivs och uttalas k, shin som skrivs och uttalas sh och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med avslöja

Alla bokstäver i avslöja

ﻛَﺸَﻒَ
ﻛـ
ـﺸـ
ـﻒ
 
ﻛـ
ـﺸـ
ـﻒ
 
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
kaf
k
shin
sh
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för avslöja består av: Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ـﺸـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻛَﺸَﻒَ och uttalas kashafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av avslöja

dåtid
nutid
han
kashafa
ﻛَﺸَﻒَ
han - dåtid
yakshifu
ﻳَﻜﺸِﻒُ
han - nutid
hon
kashafat
ﻛَﺸَﻔَﺖ
hon - dåtid
takshifu
ﺗَﻜﺸِﻒُ
hon - nutid
jag
kashaftu
ﻛَﺸَﻔﺖُ
jag - dåtid
'akshifu
ﺃَﻛﺸِﻒُ
jag - nutid