Arabiska för bleka, vissna

dhawiya
ﺫَﻭِﻱَ
bleka, vissna – dåtid han
yadhwayu
ﻳَﺬﻭَﻱُ
bleka, vissna – nutid han

Det arabiska verbet för att bleka, vissna skrivs ﺫَﻭِﻱَ och uttalas dhawiya i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺬﻭَﻱُ och uttalas yadhwayu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bleka, vissna består av de arabiska bokstäverna dhal som skrivs och uttalas dh, waw som skrivs och uttalas w och ya som skrivs och uttalas y. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bleka, vissna

Alla bokstäver i bleka, vissna

ﺫَﻭِﻱَ
 
 
ـﺬ
ـﻮ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
 
dhal
dh
waw
w
ya
y
 
 
Det arabiska ordet för bleka, vissna består av: Bokstaven dhal som skrivs ﺫ och uttalas dh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ och uttalas y och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺫَﻭِﻱَ och uttalas dhawiya.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av bleka, vissna

dåtid
nutid
han
dhawiya
ﺫَﻭِﻱَ
han - dåtid
yadhwayu
ﻳَﺬﻭَﻱُ
han - nutid
hon
dhawiyat
ﺫَﻭِﻳَﺖ
hon - dåtid
tadhwayu
ﺗَﺬﻭَﻱُ
hon - nutid
jag
dhawiitu
ﺫَﻭِﻳﺖُ
jag - dåtid
'adhwayu
ﺃَﺫﻭَﻱُ
jag - nutid