Arabiska för flöda, sprida

dharafa
ﺫَﺭَﻑَ
flöda, sprida – dåtid han
yadhrifu
ﻳَﺬﺭِﻑُ
flöda, sprida – nutid han

Det arabiska verbet för att flöda, sprida skrivs ﺫَﺭَﻑَ och uttalas dharafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺬﺭِﻑُ och uttalas yadhrifu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet flöda, sprida består av de arabiska bokstäverna dhal som skrivs och uttalas dh, ra som skrivs och uttalas r och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med flöda, sprida

Alla bokstäver i flöda, sprida

ﺫَﺭَﻑَ
 
 
ـﺬ
ـﺮ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
dhal
dh
ra
r
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för flöda, sprida består av: Bokstaven dhal som skrivs ﺫ och uttalas dh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺫَﺭَﻑَ och uttalas dharafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av flöda, sprida

dåtid
nutid
han
dharafa
ﺫَﺭَﻑَ
han - dåtid
yadhrifu
ﻳَﺬﺭِﻑُ
han - nutid
hon
dharafat
ﺫَﺭَﻓَﺖ
hon - dåtid
tadhrifu
ﺗَﺬﺭِﻑُ
hon - nutid
jag
dharaftu
ﺫَﺭَﻓﺖُ
jag - dåtid
'adhrifu
ﺃَﺫﺭِﻑُ
jag - nutid