Arabiska för stänga

Dabbaba
ﺿَﺒَّﺐَ
stänga – dåtid han
yuDabbibu
ﻳُﻀَﺒِّﺐُ
stänga – nutid han

Det arabiska verbet för att stänga skrivs ﺿَﺒَّﺐَ och uttalas Dabbaba i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻀَﺒِّﺐُ och uttalas yuDabbibu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet stänga består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, beh som skrivs och uttalas b och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med stänga

Alla bokstäver i stänga

ﺿَﺒَّﺐَ
ﺿـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
ﺿـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
Dad
D
beh
b
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för stänga består av: Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺒـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺐ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺿَﺒَّﺐَ och uttalas Dabbaba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av stänga

dåtid
nutid
han
Dabbaba
ﺿَﺒَّﺐَ
han - dåtid
yuDabbibu
ﻳُﻀَﺒِّﺐُ
han - nutid
hon
Dabbabat
ﺿَﺒَّﺒَﺖ
hon - dåtid
tuDabbibu
ﺗُﻀَﺒِّﺐُ
hon - nutid
jag
Dabbabtu
ﺿَﺒَّﺒﺖُ
jag - dåtid
'uDabbibu
ﺃُﺿَﺒِّﺐُ
jag - nutid