Arabiska för förutse, längta

tashawwafa
ﺗَﺸَﻮَّﻑَ
förutse, längta – dåtid han
yatashawwafu
ﻳَﺘَﺸَﻮَّﻑُ
förutse, längta – nutid han

Det arabiska verbet för att förutse, längta skrivs ﺗَﺸَﻮَّﻑَ och uttalas tashawwafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺘَﺸَﻮَّﻑُ och uttalas yatashawwafu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förutse, längta består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, waw som skrivs och uttalas w och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förutse, längta

Alla bokstäver i förutse, längta

ﺗَﺸَﻮَّﻑَ
ﺗـ
ـﺸـ
ـﻮ
 
ﺗـ
ـﺸـ
ـﻮ
 
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ـﻮ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
ta
t
shin
sh
waw
w
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för förutse, längta består av: Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ﺗـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ـﺸـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺗَﺸَﻮَّﻑَ och uttalas tashawwafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förutse, längta

dåtid
nutid
han
tashawwafa
ﺗَﺸَﻮَّﻑَ
han - dåtid
yatashawwafu
ﻳَﺘَﺸَﻮَّﻑُ
han - nutid
hon
tashawwafat
ﺗَﺸَﻮَّﻓَﺖ
hon - dåtid
tatashawwafu
ﺗَﺘَﺸَﻮَّﻑُ
hon - nutid
jag
tashawwaftu
ﺗَﺸَﻮَّﻓﺖُ
jag - dåtid
'atashawwafu
ﺃَﺗَﺸَﻮَّﻑُ
jag - nutid