Arabiska för bemästra, överträffa

bara3a
ﺑَﺮَﻉَ
bemästra, överträffa – dåtid han
yabri3u
ﻳَﺒﺮِﻉُ
bemästra, överträffa – nutid han

Det arabiska verbet för att bemästra, överträffa skrivs ﺑَﺮَﻉَ och uttalas bara3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺒﺮِﻉُ och uttalas yabri3u. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bemästra, överträffa består av de arabiska bokstäverna beh som skrivs och uttalas b, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bemästra, överträffa

Alla bokstäver i bemästra, överträffa

ﺑَﺮَﻉَ
ﺑـ
ـﺮ
 
ﺑـ
ـﺮ
 
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
beh
b
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för bemästra, överträffa består av: Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ﺑـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺑَﺮَﻉَ och uttalas bara3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för bemästra, överträffa

fa3ala blir bara3a

Vi har sett att det arabiska ordet för bemästra, överträffa skrivs ﺑَﺮَﻉَ och uttalas bara3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är b, r och 3, blir ordet bara3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som bemästra, överträffa

Böjningsformer av bemästra, överträffa

dåtid
nutid
han
bara3a
ﺑَﺮَﻉَ
han - dåtid
yabri3u
ﻳَﺒﺮِﻉُ
han - nutid
hon
bara3at
ﺑَﺮَﻋَﺖ
hon - dåtid
tabri3u
ﺗَﺒﺮِﻉُ
hon - nutid
jag
bara3tu
ﺑَﺮَﻋﺖُ
jag - dåtid
'abri3u
ﺃَﺑﺮِﻉُ
jag - nutid