Arabiska för undersöka noga

tama33ana
ﺗَﻤَﻌَّﻦَ
undersöka noga – dåtid han
yatama33anu
ﻳَﺘَﻤَﻌَّﻦُ
undersöka noga – nutid han

Det arabiska verbet för att undersöka noga skrivs ﺗَﻤَﻌَّﻦَ och uttalas tama33ana i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺘَﻤَﻌَّﻦُ och uttalas yatama33anu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet undersöka noga består av de arabiska bokstäverna mim som skrivs och uttalas m, ayn som skrivs och uttalas 3 och nun som skrivs och uttalas n. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med undersöka noga

Alla bokstäver i undersöka noga

ﺗَﻤَﻌَّﻦَ
ﺗـ
ـﻤـ
ـﻌـ
ـﻦ
 
ﺗـ
ـﻤـ
ـﻌـ
ـﻦ
 
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
ta
t
mim
m
ayn
3
nun
n
 
 
Det arabiska ordet för undersöka noga består av: Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ﺗـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻦ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺗَﻤَﻌَّﻦَ och uttalas tama33ana.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för undersöka noga

tafa33ala blir tama33ana

Vi har sett att det arabiska ordet för undersöka noga skrivs ﺗَﻤَﻌَّﻦَ och uttalas tama33ana. Ordet följer mönstret verb form 5. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen tafa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är tafa33ala och ordets rotbokstäver är m, 3 och n, blir ordet tama33ana.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som undersöka noga

Böjningsformer av undersöka noga

dåtid
nutid
han
tama33ana
ﺗَﻤَﻌَّﻦَ
han - dåtid
yatama33anu
ﻳَﺘَﻤَﻌَّﻦُ
han - nutid
hon
tama33anat
ﺗَﻤَﻌَّﻨَﺖ
hon - dåtid
tatama33anu
ﺗَﺘَﻤَﻌَّﻦُ
hon - nutid
jag
tama33antu
ﺗَﻤَﻌَّﻨﺖُ
jag - dåtid
'atama33anu
ﺃَﺗَﻤَﻌَّﻦُ
jag - nutid