Arabiska för vada

khawwaDa
ﺧَﻮَّﺽَ
vada – dåtid han
yukhawwiDu
ﻳُﺨَﻮِّﺽُ
vada – nutid han

Det arabiska verbet för att vada skrivs ﺧَﻮَّﺽَ och uttalas khawwaDa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﻮِّﺽُ och uttalas yukhawwiDu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vada består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, waw som skrivs och uttalas w och Dad som skrivs och uttalas D. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vada

Alla bokstäver i vada

ﺧَﻮَّﺽَ
ﺧـ
ـﻮ
 
ﺧـ
ـﻮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﻮ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
 
kha
kh
waw
w
Dad
D
 
 
Det arabiska ordet för vada består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻮَّﺽَ och uttalas khawwaDa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av vada

dåtid
nutid
han
khawwaDa
ﺧَﻮَّﺽَ
han - dåtid
yukhawwiDu
ﻳُﺨَﻮِّﺽُ
han - nutid
hon
khawwaDat
ﺧَﻮَّﺿَﺖ
hon - dåtid
tukhawwiDu
ﺗُﺨَﻮِّﺽُ
hon - nutid
jag
khawwaDtu
ﺧَﻮَّﺿﺖُ
jag - dåtid
'ukhawwiDu
ﺃُﺧَﻮِّﺽُ
jag - nutid