Arabiska för förtrolla

shaghafa
ﺷَﻐَﻒَ
förtrolla – dåtid han
yashghafu
ﻳَﺸﻐَﻒُ
förtrolla – nutid han

Det arabiska verbet för att förtrolla skrivs ﺷَﻐَﻒَ och uttalas shaghafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺸﻐَﻒُ och uttalas yashghafu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förtrolla består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, ghayn som skrivs och uttalas gh och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förtrolla

Alla bokstäver i förtrolla

ﺷَﻐَﻒَ
ﺷـ
ـﻐـ
ـﻒ
 
ﺷـ
ـﻐـ
ـﻒ
 
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﻏـ
ـﻐـ
ـﻎ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
shin
sh
ghayn
gh
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för förtrolla består av: Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ghayn som skrivs ﻍ (här som ـﻐـ ) och uttalas gh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺷَﻐَﻒَ och uttalas shaghafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förtrolla

dåtid
nutid
han
shaghafa
ﺷَﻐَﻒَ
han - dåtid
yashghafu
ﻳَﺸﻐَﻒُ
han - nutid
hon
shaghafat
ﺷَﻐَﻔَﺖ
hon - dåtid
tashghafu
ﺗَﺸﻐَﻒُ
hon - nutid
jag
shaghaftu
ﺷَﻐَﻔﺖُ
jag - dåtid
'ashghafu
ﺃَﺷﻐَﻒُ
jag - nutid