Arabiska för bita, mumsa

khaDama
ﺧَﻀَﻢَ
bita, mumsa – dåtid han
yakhDimu
ﻳَﺨﻀِﻢُ
bita, mumsa – nutid han

Det arabiska verbet för att bita, mumsa skrivs ﺧَﻀَﻢَ och uttalas khaDama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﻀِﻢُ och uttalas yakhDimu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bita, mumsa består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, Dad som skrivs och uttalas D och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Alla bokstäver i bita, mumsa

ﺧَﻀَﻢَ
ﺧـ
ـﻀـ
ـﻢ
 
ﺧـ
ـﻀـ
ـﻢ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
kha
kh
Dad
D
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för bita, mumsa består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ـﻀـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻢ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻀَﻢَ och uttalas khaDama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av bita, mumsa

dåtid
nutid
han
khaDama
ﺧَﻀَﻢَ
han - dåtid
yakhDimu
ﻳَﺨﻀِﻢُ
han - nutid
hon
khaDamat
ﺧَﻀَﻤَﺖ
hon - dåtid
takhDimu
ﺗَﺨﻀِﻢُ
hon - nutid
jag
khaDamtu
ﺧَﻀَﻤﺖُ
jag - dåtid
'akhDimu
ﺃَﺧﻀِﻢُ
jag - nutid