Om arabic.fi

Det här är webbplatsen jag önskade fanns när jag började studera modern standardarabiska.

När jag började med arabiska ville jag lära mig bokstäverna samtidigt som jag lärde mig nya ord. Men eftersom arabiska bokstäver skrivs ihop, och har olika former beroende på placering i ordet, är det inte så lätt att identifiera varje bokstav i ett ord. Därför har jag gjort så att för nästan varje ord kan du se en bild som visar hur ordet är uppbyggt av sina bokstäver, och länkar till bokstäverna.

När jag läser arabiska dikter och sångtexter vill jag inte bara ha översättningen. Jag vill förstå varje ord och deras grammatik så jag kan utvecklas inom arabiska språket samtidigt som jag utforskar kulturen. Men i ordens böjningsformer tillkommer ofta bokstäver, och ibland försvinner, så det är inte alltid översättningsverktyg och ordlistor känner igen ursprungsordet. Därför har jag gjort så att för varje mening kan du se länkar till varje ord i meningen och förklaring av deras grammatik. Och när du läser en dikt, kan du klicka på varje mening.

Jag uppdaterar webbplatsen hela tiden med nya ord, meningar och dikter och ny funktionalitet. Den ska bli åtminstone så omfattande som den den svenska motsvarigheten som har spel, fler lektioner och fler ord.

Ett stort tack till freearabicdictionary.com vars ljudfiler jag använder.

Jag tar tacksamt emot frågor, feedback och förslag på info@arabic.fi. Du kanske vill bidra till webbplatsen, eller samarbeta, välkommen att kontakta mig.

Så kan du använda arabic.fi

Läs någon av dikterna och du hittar symbolen med ögat bredvid varje mening. Klicka på den för att komma til en sida med information om den meningen.

Alla våra fraser och meningar har en förteckning över alla ord i meningen och deras grammatik. Bredvid de flesta orden ser du symbolen med ögat som tar dig till en sida med mer information om det ordet.

Upptäck att alla våra ord har gott om relaterad information. Symbolen med ögat tar dig till ord med samma rot, ord med samma mönster, meningar där ordet används och varje bokstav i ordet.

Det ska vara lätt att skriva på arabiska. Besök sidan för någon av bokstäverna i det arabiska alfabetet och se bokstavens olika former och exempel på ord där varje form används. För att se mer information om orden, bara klicka på symbolen med ögat .