Arabiska för begrava

jannaza
ﺟَﻨَّﺰَ
begrava – dåtid han
yujannizu
ﻳُﺠَﻨِّﺰُ
begrava – nutid han

Det arabiska verbet för att begrava skrivs ﺟَﻨَّﺰَ och uttalas jannaza i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺠَﻨِّﺰُ och uttalas yujannizu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet begrava består av de arabiska bokstäverna jim som skrivs och uttalas j, nun som skrivs och uttalas n och zayn som skrivs och uttalas z. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med begrava

Alla bokstäver i begrava

ﺟَﻨَّﺰَ
ﺟـ
ـﻨـ
ـﺰ
 
ﺟـ
ـﻨـ
ـﺰ
 
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ـﺰ
 
jim
j
nun
n
zayn
z
 
 
Det arabiska ordet för begrava består av: Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻨـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺟَﻨَّﺰَ och uttalas jannaza.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för begrava

fa33ala blir jannaza

Vi har sett att det arabiska ordet för begrava skrivs ﺟَﻨَّﺰَ och uttalas jannaza. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är j, n och z, blir ordet jannaza.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som begrava

Böjningsformer av begrava

dåtid
nutid
han
jannaza
ﺟَﻨَّﺰَ
han - dåtid
yujannizu
ﻳُﺠَﻨِّﺰُ
han - nutid
hon
jannazat
ﺟَﻨَّﺰَﺕ
hon - dåtid
tujannizu
ﺗُﺠَﻨِّﺰُ
hon - nutid
jag
jannaztu
ﺟَﻨَّﺰﺕُ
jag - dåtid
'ujannizu
ﺃُﺟَﻨِّﺰُ
jag - nutid