Arabiska för flamma upp

Darima
ﺿَﺮِﻡَ
flamma upp – dåtid han
yaDramu
ﻳَﻀﺮَﻡُ
flamma upp – nutid han

Det arabiska verbet för att flamma upp skrivs ﺿَﺮِﻡَ och uttalas Darima i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻀﺮَﻡُ och uttalas yaDramu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet flamma upp består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, ra som skrivs och uttalas r och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med flamma upp

Alla bokstäver i flamma upp

ﺿَﺮِﻡَ
ﺿـ
ـﺮ
 
ﺿـ
ـﺮ
 
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ـﺮ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
Dad
D
ra
r
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för flamma upp består av: Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺿَﺮِﻡَ och uttalas Darima.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för flamma upp

fa3ila blir Darima

Vi har sett att det arabiska ordet för flamma upp skrivs ﺿَﺮِﻡَ och uttalas Darima. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är D, r och m, blir ordet Darima.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som flamma upp

Böjningsformer av flamma upp

dåtid
nutid
han
Darima
ﺿَﺮِﻡَ
han - dåtid
yaDramu
ﻳَﻀﺮَﻡُ
han - nutid
hon
Darimat
ﺿَﺮِﻣَﺖ
hon - dåtid
taDramu
ﺗَﻀﺮَﻡُ
hon - nutid
jag
Darimtu
ﺿَﺮِﻣﺖُ
jag - dåtid
'aDramu
ﺃَﺿﺮَﻡُ
jag - nutid