Arabiska för begrava

Tamara
ﻃَﻤَﺮَ
begrava – dåtid han
yaTmiru
ﻳَﻄﻤِﺮُ
begrava – nutid han

Det arabiska verbet för att begrava skrivs ﻃَﻤَﺮَ och uttalas Tamara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻄﻤِﺮُ och uttalas yaTmiru. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb
Viktiga bokstäver:
Roten till ordet begrava består av de arabiska bokstäverna Ta som skrivs och uttalas T, mim som skrivs och uttalas m och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med begrava

Alla bokstäver i begrava

ﻃَﻤَﺮَ
ﻃـ
ـﻤـ
ـﺮ
 
ﻃـ
ـﻤـ
ـﺮ
 
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ـﺮ
 
Ta
T
mim
m
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för begrava består av: Bokstaven Ta som skrivs ﻁ (här som ﻃـ ) och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻃَﻤَﺮَ och uttalas Tamara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för begrava

fa3ala blir Tamara

Vi har sett att det arabiska ordet för begrava skrivs ﻃَﻤَﺮَ och uttalas Tamara. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är T, m och r, blir ordet Tamara.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som begrava

Böjningsformer av begrava

dåtid
nutid
han
Tamara
ﻃَﻤَﺮَ
han - dåtid
yaTmiru
ﻳَﻄﻤِﺮُ
han - nutid
hon
Tamarat
ﻃَﻤَﺮَﺕ
hon - dåtid
taTmiru
ﺗَﻄﻤِﺮُ
hon - nutid
jag
Tamartu
ﻃَﻤَﺮﺕُ
jag - dåtid
'aTmiru
ﺃَﻃﻤِﺮُ
jag - nutid