Arabiska för avta

khamada
ﺧَﻤَﺪَ
avta – dåtid han
yakhmudu
ﻳَﺨﻤُﺪُ
avta – nutid han

Det arabiska verbet för att avta skrivs ﺧَﻤَﺪَ och uttalas khamada i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﻤُﺪُ och uttalas yakhmudu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet avta består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, mim som skrivs och uttalas m och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med avta

Alla bokstäver i avta

ﺧَﻤَﺪَ
ﺧـ
ـﻤـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﻤـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ـﺪ
 
kha
kh
mim
m
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för avta består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻤَﺪَ och uttalas khamada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av avta

dåtid
nutid
han
khamada
ﺧَﻤَﺪَ
han - dåtid
yakhmudu
ﻳَﺨﻤُﺪُ
han - nutid
hon
khamadat
ﺧَﻤَﺪَﺕ
hon - dåtid
takhmudu
ﺗَﺨﻤُﺪُ
hon - nutid
jag
khamadtu
ﺧَﻤَﺪﺕُ
jag - dåtid
'akhmudu
ﺃَﺧﻤُﺪُ
jag - nutid