Arabiska för korsa

hajjana
ﻫَﺠَّﻦَ
korsa – dåtid han
yuhajjinu
ﻳُﻬَﺠِّﻦُ
korsa – nutid han

Det arabiska verbet för att korsa skrivs ﻫَﺠَّﻦَ och uttalas hajjana i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻬَﺠِّﻦُ och uttalas yuhajjinu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet korsa består av de arabiska bokstäverna ha som skrivs och uttalas h, jim som skrivs och uttalas j och nun som skrivs och uttalas n. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med korsa

Alla bokstäver i korsa

ﻫَﺠَّﻦَ
ﻫـ
ـﺠـ
ـﻦ
 
ﻫـ
ـﺠـ
ـﻦ
 
ﻫـ
ـﻬـ
ـﻪ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
ha
h
jim
j
nun
n
 
 
Det arabiska ordet för korsa består av: Bokstaven ha som skrivs ﻩ (här som ﻫـ ) och uttalas h och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ـﺠـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻦ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻫَﺠَّﻦَ och uttalas hajjana.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för korsa

fa33ala blir hajjana

Vi har sett att det arabiska ordet för korsa skrivs ﻫَﺠَّﻦَ och uttalas hajjana. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är h, j och n, blir ordet hajjana.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som korsa

Böjningsformer av korsa

dåtid
nutid
han
hajjana
ﻫَﺠَّﻦَ
han - dåtid
yuhajjinu
ﻳُﻬَﺠِّﻦُ
han - nutid
hon
hajjanat
ﻫَﺠَّﻨَﺖ
hon - dåtid
tuhajjinu
ﺗُﻬَﺠِّﻦُ
hon - nutid
jag
hajjantu
ﻫَﺠَّﻨﺖُ
jag - dåtid
'uhajjinu
ﺃُﻫَﺠِّﻦُ
jag - nutid